Persoonlijke Leefstijl begeleiding en coaching aan huis, specifiek voor ouderen.

Wat is Leefstijl begeleiding eigenlijk?

Leefstijl begeleiding helpt je om gezonder in het leven te staan waardoor je je gelukkiger en vitaler gaat voelen. Verschillende aspecten zoals voeding, slaap, beweging en stress worden hierbij nagelopen om te kijken wat positieve effecten kan hebben. Dit is voor iedereen verschillend en daarom is het belangrijk dat het wordt gedaan op een manier wat bij jou past.

Waarom leefstijl begeleiding specifiek voor ouderen?

Ouderen binnen deze maatschappij hebben net als alle andere mensen te maken met leefstijl uitdagingen zoals voldoende bewegen, gezond eten en goede nachtrust. Alleen is het voor ouderen vaak moeilijker om veranderingen aan te brengen in hun leven. Zo staan ouderen er vaker alleen voor of hebben ze lichamelijke problemen waardoor bewegen meer moeite kost. Inactiviteit ligt dat bijvoorbeeld op de loer.

Wat doe ik precies?

Ik kan ondersteuning bieden wanneer je bijvoorbeeld meer in beweging wil komen of wanneer je moeite met met een goede nachtrust. Ook ondersteun ik je graag met het optimaliseren van je eetpatroon. En wanneer stress een te grote rol speelt in je leven, is dat ook zeker een thema waar ik samen met je aan kan werken. Uiteraard kan een luisterend oor ook tot de mogelijkheden behoren.

Door mijn 20 jaar ervaring als fysiotherapeut, zal mijn begeleiding altijd zeer verantwoord zijn als het gaat om opbouw. Ook kan ik snel schakelen wanneer er fysieke ongemakken zijn of wanneer er zich een ‘medisch’ probleem zich voordoet.

Als je contact met mij opneemt, hebben we eerst een kennismakingsgesprek bij je thuis. Van daaruit kunnen we dan samen bepalen of en hoe ik je het beste kan ondersteunen bij je hulpvraag of wensen m.b.t. betere kwaliteit van leven.